Bezmaksas piegāde no 25 EUR

Vienkārši un gardi veidi, kā pievienot kaņepes ikdienas uzturam

Vienkārši un gardi veidi, kā pievienot kaņepes ikdienas uzturam

Kaņepes virtuvē: daudzpusīgs superēdiens

Kaņepes vairs nav paredzētas tikai veselīgu riekstu un smūtiju cienītājiem — tā ir elastīga, uzturvielām bagāta sastāvdaļa, ko var pievienot gandrīz jebkuram ēdienam. Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs kaņepēs vai meklējat radošus veidus, kā tās izmantot biežāk, labā ziņa ir tā, ka ar tām ir neticami viegli strādāt.

Kaņepju sēklas (pazīstamas arī kā kaņepju sirdis), ir maiga, riekstaina garša, kas labi sader gan ar sāļiem, gan saldiem ēdieniem. Tie ir arī dabiski bagāti ar pilnvērtīgām olbaltumvielām, omega-3 un omega-6 taukskābēm, magniju un dzelzi, padarot tos par gudru papildinājumu jebkuram uzturam.

 

5 vienkārši veidi, kā pievienot kaņepes savām maltītēm

1. Smūtiji, kas ir spēcīgi

Vienkārši pievienojiet savam rīta smūtijam 1–2 ēdamkarotes kaņepju sēklu vai kausiņu kaņepju proteīna pulvera. Tas labi sajaucas un piešķir krēmīgu tekstūru, pārāk nemainot garšu.

Izmēģiniet šo:

  • 1 banāns

  • 1 glāze mandeļu piena

  • 1 ēdamkarote kaņepju sēklas

  • 1/2 tase spinātu

  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa

2. Apkaisiet salātus un bļodas

Kaņepju sirdis piešķir vieglu kraukšķīgumu un uzturvielu piedevu salātiem, graudu bļodām un pat makaronu ēdieniem. Iedomājieties tās kā savu jauno iecienītāko piedevu, piemēram, čia sēklas vai saulespuķu sēklas.

 

3. Pievienojiet ceptiem izstrādājumiem

Pievienojiet kaņepju sēklas smalkmaizītēm, maizei vai enerģijas batoniņiem. Tie ir karstumnoturīgi, tāpēc varat tos droši cept, saglabājot to uzturvērtību.

Cepšanas idejas:

  • Kaņepju banānu maize

  • Auzu pārslu cepumi ar kaņepēm un dzērvenēm

  • Pašgatavoti granolas batoniņi

4. Uzpiliniet gatavos ēdienus ar kaņepju eļļu

Kaņepju sēklu eļļai ir maiga, riekstaina garša — ideāli piemērota ēdiena pabeigšanai. Tas nav ideāli piemērots gatavošanai lielā karstumā, bet tas lieliski izskatās salātu mērcēs vai apšļakstīta uz zupām vai ceptiem dārzeņiem.

Izmēģiniet šo vinegretu:

  • 2 ēdamkarotes kaņepju sēklu eļļas

  • 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķis

  • 1 tējkarote Dižonas sinepju

  • Sāls un pipari pēc garšas

5. Uzlabojiet brokastu pamatproduktus

Pievienojiet kaņepju sēklas jogurtam, auzu pārslām, čia pudiņam vai pat apkaisiet grauzdiņus ar riekstu sviestu. Tas ir vienkāršs veids, kā dienas sākumā uzņemt vairāk olbaltumvielu un veselīgo tauku.

 

Kāpēc kaņepes der ikvienam dzīvesveidam

Kaņepes dabiski ir:

  • Bez glutēna

  • Drošība vegāniem

  • Saderīgs ar keto un paleo diētu

  • Nesatur alergēnus, piemēram, soju un piena produktus

pilnīgais aminoskābju profils un pretiekaisuma īpašības padara to īpaši vērtīgu tiem, kam ir uztura ierobežojumi vai nepieciešama sportiska atveseļošanās.

 

Kur iegādāties?
Internetveikala sadaļā "Auksti spiestās kaņepju eļļa" — ērti un ātri pasūtiet tiešsaistē ar piegādi uz mājām!

Latgalē audzēts, veselībai radīts!

Vairāk informācija par zinātniski apstiprinātiem veselības ieguvumiem lasiet - kaņepju produkti, lietošana un to ieguvumi 

#auksti spiesta kaņepju eļļa
#kaņepju eļļa veselībai
#omega 3 eļļa
#dabiska eļļa ādai
#eļļa matiem
#kaņepju produkti
#GLA taukskābes
#EFSA veselības norādes
#kaņepes uzturā